Wake-Me-Up Smoothie met blauwe bessen, banaan & maca poeder

Wake-Me-Up Smoothie met blauwe bessen, banaan & maca poeder

A smoothie a day keep the dokter away… Met smoothies begin ik graag mijn dag, het is zo gepiept en je krijgt op die manier genoeg vitamines binnen. Het geeft mij altijd een lekkere energie boost. In de ochtend heb ik vaak geen zin om te eten, maar het is belangrijk om je dag goed te starten. Zo voorkom je dat je troep gaat eten. Begin jouw dag gelijk goed.

Waarom is deze smoothie nou zo gezond?

In deze wake-me-up smoothie zit banaan en banaan staat bekend om zijn vele voordelen, een daarvan is: Bananen bevatten aminozuur (tryptofaan), dat de aanmaak van serotine – een feel good stofje in de hersenen bevordert. Vandaar de  naam: Wake-me-up smoothie! In blauwe bessen zitten antioxidanten en die zijn belangrijk en ontzettend gezond: ze beschermen ons tegen vrije radicalen. Best lekker om zo je dag te beginnen toch?

VEGAN ꕤ GLUTEVRIJ ꕤ LACTOSEVRIJ

Bereidingstijd:
15 min

Porties:
1 glas

Ingrediënten:
1 banaan
75 gr blauwen bessen
4 el kokosyoghurt
1 cup water
2 el havermout
1 el chiazaad
1 el maca poeder

Benodigdheden:
Blender

Lets get started!
  1. Schil eerst de banaan en snijd het in stukken en doe het in de blender. Gebruik 75 gr blauwe bessen, ik gebruik meestal verse, maar je kunt ook gewoon diepvries blauwe bessen gebruiken.
  2. Voeg dan 4 el kokosyoghurt en een kop water toe.
    Als laatste voeg je 1 el chiazaad,  1 el maca poeder en 2 el havermout toe.
  3. Dan 1 min de blender aan en klaar ready to drink.

Enjoy deze wake-me-up smoothie!

Voor meer smoothie recepten klik hier.
Heb jij het recept gemaakt?
Laat mij weten wat jij er van vond! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op social media met #Veggielove Enjoy!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *