, , , ,

Lippenbalsem winterproof | DIY

 lippenbalsem winterproof?

Lippenbalsem zelf maken. Wat zijn de voordelen? Ten eerste weet je dat er geen schadelijke ingrediënten in zitten. In deze lippenbalsem zit Shea butter die de meest hydraterende eigenschappen bezit. Ook mag zoete amandelolie niet ontbreken, die zorgt voor  verzachting. Castorolie is ook een belangrijk ingrediënt in deze lippenbalsem, die zorgt namelijk voor de mooie gloss!  Onze lippen kunnen dit zeker gebruiken tijdens deze gure winter periode.

flavor

Door een paar druppeltjes etherische olie (sweet orange) toe te voegen, krijgt deze lippenbalsem een heerlijke citrus aroma. Zoet en toch verfrissend. Deze olie staat bekend om zijn kracht van het verbeteren van onze stemming.

Hydrateert – beschermd – verzacht & versoepeld

Bereidingstijd:
15 min
Wachttijd:
15 min
Behandeltijd:
n.v.t
Houdbaarheid:
6 maanden

Ingrediënten:
1 ½ el shea butter (ongeraffineerde)
½ el candellila
1 el castorolie
2 el zoete amandelolie (koudgeperst)
6- 8 druppeltjes etherische olie (sweet orange)

LET’S GET STARTED!
  1. Doe de shea butter en de candellila in een vuurvaste maatbeker en smelt alles au-bain marie (in een pan met heet water) op een laag vuur totdat het een vloeibaar is, voeg dan de castorolie toe.
  2. Haal de maatbeker uit het water en droog de buitenkant eerst af, zo zorg je dat er straks geen water in je lippenbalsem komt. Laat het dan afkoelen tot ongeveer 40 graden. Voeg nu pas de etherische olie toe. Roer het mengsel nog even door, zodat alle ingrediënten goed gemengd worden.
  3. Vul nu kleine potjes of speciale lippenbalsem sticks met de vloeistof en laat het geheel afkoelen. Je kunt ook je oude Labello sticks gebruiken. Eerst goed schoonmaken en ontsmetten natuurlijk. Dan kan je ze gerust hergebruiken.
  4. Als de balsem is afgekoeld en het vloeistof is verhard dan kan je de potjes of sticks afsluiten.
Tip

Als je de lippenbalsem te hard vindt kan je hem opnieuw smelten en wat meer plantaardige olie toevoegen, vind je de balsem te zacht dan kan je wat meer boter/candellila toevoegen.

Bekijk ook deze: DIY Matcha kleimasker – huidvernieuwend

HEB JIJ DIT BEAUTY RECEPT GEPROBEERD?
LAAT MIJ WETEN WAT JIJ ER VAN VOND! EN DEEL JOUW ERVARING HIERONDER IN DE COMMENTS EN DEEL JOUW FOTO OP SOCIAL MEDIA MET #VEGGIELOVENL ENJOY!

Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi there,

Ik ben de drijfkracht achter Veggie Love. Met veel liefde en passie zet ik mijn opgedane kennis, studies, ervaringen en vaardigheden in om jou te ondersteunen en begeleiden in jouw persoonlijke groei- en gezondheid.

Liefs, Lisa

Misschien vind je dit ook leuk: