, , ,

Vegan Beautybrands

Hier heb ik een lijst met een aantal ‘Vegan beautybrands’ voor je uitgezocht. Ook laat ik 5 van mijn favoriete vegan beauty producten zien. Maar eerst wil ik je een aantal dingen vertellen die je misschien wel interessant vind om te weten.  Ik bedoel het is fijn als dingen voor je voorgekauwd worden, maar een beetje zelf kennis is toch wel prettig.


Verschil tussen vegan en dierproefvrije make-up

Veganistische en dierproefvrije make-up zijn twee verschillende dingen. Dierproefvrije make-up zegt iets over het testen van de make-up, terwijl veganistische make-up gemaakt is van natuurlijke ingrediënten en geen dierlijke bestanddelen bevat. In de ingrediëntenlijst van vegan make-up vind je geen dierlijke grondstoffen, bij dierproefvrije make-up kan je het wel vinden. Goed om te weten dus.

Het zou super handig zijn als alle producten met een logo kunnen aan tonen dat ze ‘ok’ zijn, maar een producent dient dit aan te vragen en moet hiervoor betalen. Dus zeker de kleinere merken gaan dat niet zo snel doen. Dat betekend natuurlijk niet dat die merken dan niet ‘ok’ zijn. Check  het dan altijd voor de zekerheid de ingrediënten.

Hier alvast een overzicht van de officiële, veganistische beauty labels:

Vegan Beauty labels

Deze labels tonen aan dat ze helemaal geen dierlijke ingrediënten gebruiken en dat er ook niet op dieren wordt getest.

Cruelty-free beauty labels

Bij deze labels wordt er aangetoond dat hier geen spraken is van testen op dieren. Wel kan er dierlijke bestandsdelen in zitten zoals: honing,  lanolin, silk powder en bijenwas. Maar ook  de bekende namen  ‘keratine’ en ‘collageen’  zijn NIET vegan.

Cruelty-free Beauty labels

FYI: Hoewel veel veganistische merken neigen naar natuurlijke ingrediënten, geldt dat niet voor iedereen. Er zijn ook veganistische merken die dierlijke ingrediënten vervangen door  synthetische, schadelijke ingrediënten.


LIJST VEGAN BEAUTYBRANDS

Alstu een flinke lijst met mooie vegan beautybrands waar je met een gerust hard kan shoppen!

Jeffree Star Cosmetics (compleet vegan)
Ofra Cosmetics (compleet vegan)
Urban Decay (compleet vegan)
Milk Make-up (compleet vegan)
Hema B.A.E. (compleet vegan)
LimeCrime (compleet vegan)
Adorn Cosmetics (compleet vegan)
PHB Ethical Beauty  (compleet vegan)
Cover FX (compleet vegan)
Elf Cometics (compleet vegan)
Kat von D (compleet vegan)

Coco&Eve (compleet vegan)

Boho Cosmetics (bijna alles vegan)
Tarte (vegan afdeling)

Charlotte Tilbury (heeft een geselecteerde range producten voor de vegan shopper) Helaas niet meer  vegan

VEGAN Ingrediënt Checker

Ik heb een site ontdekt waar je Kopieer en plak in één keer een hele lijst met ingrediënten van een schoonheidsproduct, huishoudreiniger, snack, voedingssupplement

Free Vegan Ingredient Checker | Double Check Vegan

vegan ingrediënt checker

Heb ik een paar goeie vegan beautybrands overgeslagen en weet jij nog een mooi merk? Yes! laat het ons weten hieronder in de comments.

Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi there,

Ik ben de drijfkracht achter Veggie Love. Met veel liefde en passie zet ik mijn opgedane kennis, studies, ervaringen en vaardigheden in om jou te ondersteunen en begeleiden in jouw persoonlijke groei- en gezondheid.

Liefs, Lisa

Misschien vind je dit ook leuk: