, , ,

Matcha Kleimasker: Huidvernieuwend

Matcha Kleimasker! Zeer geschikt voor mensen met een vette huid. Ook voor de normale huid en gecombineerde huid is het geschikt. Dit kleimasker is goed voor: een goede bloedsomloop in het gezicht en verstevigd de huid. Heb je last van een extreem vette huid?
Jaja, dan is dit ook een fijne masker om die vette huid tegen te gaan. Alleen raad ik dit matcha kleimasker niet aan voor mensen met een dunne & gevoelige huid. Ik heb een gecombineerde huid en na dit masker voelt mijn huid altijd als nieuw aan!

Er is heel veel geschreven over de gunstige effecten van klei op de huid, maar een ding is zeker, klei is in staat om bacteriën en schimmels te doden. Verder kan klei overtollige olie/talg opnemen. En dat maakt dit masker zo effectief bij de wat vettere huid.

Matchapoeder staat bekend om de hoeveelheid antioxidanten. We weten nu onderhand wel dat ze onze lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Voor degene die het niet weten, het zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat vrije radicalen een rol spelen bij het verouderingsprocessen. Veel mensen gebruiken matcha poeder om thee van te maken, maar nu weet je ook dat je het kunt gebruiken als gezichtsmasker! Lees verder en geniet eventjes van je ME-TIME met dit matcha kleimasker!

Stimuleert de bloedsomloop – cel vernieuwing – verstevigd de huid


Bereidingstijd:

5 min
Wachttijd:
10 min
Behandeltijd:
10-20 min
Houdbaarheid:
voor direct gebruik

Ingrediënten:
7g witte kleipoeder
2g spirulinapoeder
1g matchapoeder
10ml bronwater

Let’s get started!

Doe de witte klei, spirulina en matchapoeder in een kom (het mag geen metalen kom zijn). Giet dan het bronwater erbij. Laat het even 10 min rusten. Roer dan alles met een niet-metalen lepel tot een gladde pasta. Verdeel met een kwast, het groene papje over het gezicht. Vermijd de ogen en mond. Dan mag het maximaal 10-15 min intrekken. De eerste keer zou ik beginnen met 1o minuten.

Is de tijd om? Verwijder het matcha kleimasker daarna zorgvuldig met behulp van een washand en lauwwarm water. Dep je gezicht met een schone handdoek af en smeer daarna je gezicht in met een goede natuurlijke moisturizer. Zonder is je verzorgingsroutine niet compleet, want of je huid nu vet en onzuiver, gecombineerd, droog of juist heel gevoelig is: het is belangrijk om de huid volop te hydrateren. It keeps the skin young!

Voor meer natuurlijke beauty tips en recepten klik hier.

HEB JIJ DIT  MATCHA KLEIMASKER GEPROBEERD?
LAAT MIJ WETEN WAT JIJ ER VAN VOND! EN DEEL JOUW ERVARING HIERONDER IN DE REACTIES EN DEEL JOUW FOTO OP SOCIAL MEDIA MET #VEGGIELOVENL ENJOY!

Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi there,

Ik ben de drijfkracht achter Veggie Love. Met veel liefde en passie zet ik mijn opgedane kennis, studies, ervaringen en vaardigheden in om jou te ondersteunen en begeleiden in jouw persoonlijke groei- en gezondheid.

Liefs, Lisa

Misschien vind je dit ook leuk: