, , , ,

VEGAN KIP SIAM MAAR DAN ZONDER KIP

Vegan kip siam recept yum! Dit Thaise gerecht is makkelijk om te maken. Bijna exact het zelfde als de originele kip siam, alleen dan zonder dierlijke…
VEGAN KIP SIAM RECEPT YUMM! DIT THAISE GERECHT IS MAKKELIJK OM TE MAKEN EN SMAAKT ZÓÓÓÓ GOED. JULLIE KENNEN HET VAST WEL, MAAR WISTEN JULLIE DAT JE DIT GERECHT OOK KAN VEGANISEN? BIJNA EXACT HET ZELFDE ALS DE ORIGINELE KIP SIAM, ALLEEN DAN ZONDER DIERLIJKE PRODUCTEN NATUURLIJK EN NA MIJN MENING: ZELFS LEKKERDER. DE VEGAN OESTERSAUS DIE ZEKER NIET MAG ONTBREKEN ZIT ER IN. JE KAN HET BIJ DE TOKO KOPEN OF GEWOON ZELF MAKEN. LEES HIERONDER HOE JE DIT VEGAN KIP SIAM RECEPT MOET BEREIDEN.

..

..

Ingrediënten:

300 gr zilvervliesrijst
1 broccoli
2 wortels
1 puntpaprika
125 gr cashewnoten
1 ui
2 tenen knoflook
1 slice gember
1 rawit peper
4 el ketjap manis
2 el sojasaus
1 flinke scheut vegan oestersaus

Topping:
1 bosui
Sesamzaadjes

Het recept

LET’S START COOKING!
  1. Eerst was en snij alvast de groenten en pluk kleine roosjes van de broccoli en zet alles even apart in bakjes.
  2. Pak een wok, doe er 3 el olie in op middel vuur, wacht een paar seconde tot het is opgewarmd en fruit daarin de fijne gesneden uien tot ze mooi glazig zijn. Dan fruit je nog even de knoflook, gember en de rawit peper mee.
  3. Dan wok je op hoog vuur de wortels, broccoli en de puntpaprika in deze volgorde mee. Je wilt de groente die het snelst gaar worden als laatste mee wokken. Zo zorg je er voor dat alle groente gelijkmatig garen. Samen in ongeveer 5 min.
  4. Dan mag de ketjap, sojasaus en de vegan oestersaus in de wok. Hussel alles voorzichtig door elkaar en doe ook ‘’last but not least’’ de cashewnoten erbij. Laat het even op een laag vuur pruttelen.
  5. Voor de garnering en extra smaak, strooi je de gesneden bosui en wat sesamzaad over het gerecht. Remember, het oog wil ook wat.
 
HOE KOOK JE RIJST?
  1. Door de rijst te wassen voor het koken, verwijder je gedeeltelijk het zetmeel dat verantwoordelijk is voor de klevende textuur van de korrels en schoon is schoon.
  2. Dus spoel de rijst 2 x met water en doe het vervolgens in een kookpan. Het water moet een ruim vingerkootje boven de rijst uitsteken.
  3. Wanneer het water net 2 min kookt roer je even met een lepel erdoorheen. Zet het op laag vuur en laat het rustig droog koken, met een deksel op de pan. Tot het water helemaal verdampt is. Op deze manier krijg je de lekkerste rijst. Heb je een rijstkoker? Nog beter, het werkt bijna het zelfde. Je hoeft alleen niet op het vuur te letter. Je zet de koker aan en rest doet de koker vanzelf. Nadat hij afslaat, houdt de koker ook nog eens de rijst zeker nog een uur warm. Zeker aan te raden!
 

Geniet van deze heerlijke vegan Kip Siam zonder kip!

VOOR MEER VEGAN DINNER INSPIRATIE KLIK HIER.
HEB JIJ HET RECEPT GEMAAKT?
LAAT MIJ WETEN WAT JIJ ER VAN VOND! LAAT HIERONDER EEN REACTIE ACHTER EN DEEL JOUW FOTO OP SOCIAL MEDIA MET #VEGGIELOVENL ENJOY!

Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi there,

Ik ben de drijfkracht achter Veggie Love. Met veel liefde en passie zet ik mijn opgedane kennis, studies, ervaringen en vaardigheden in om jou te ondersteunen en begeleiden in jouw persoonlijke groei- en gezondheid.

Liefs, Lisa

Misschien vind je dit ook leuk: