, , , , ,

Maiskoekjes

Het recept van mijn oma’s Indische maïskoekjes. Ik heb het een klein beetje aangepast, omdat deze maiskoekjes natuurlijk vegan…

SNACK TIME: DEZE INDISCHE VEGAN MAISKOEKJES ZIJN HET EINDE! DEZE WARME SNACK DOET HET GOED OP VERJAARDAGEN, MAAR IK GA ER OOK LEKKER OP TIJDENS EEN GOEIE FILM HA! PERFECT WANNEER JIJ EEN CHEATDAY HEBT.

 

VEGAN > SOJAVRIJ > GLUTENVRIJ

Vandaag wil ik het recept van mijn oma’s Indische maïskoekjes met jullie delen. Ik heb het een klein beetje aangepast, omdat deze maiskoekjes natuurlijk vegan zijn heb ik alleen de eitjes eruit gelaten. ‘’Sorry oma Hanny’’ Toen ze het mij leerde, moest ik het precies doen hoe mijn oma het deed, anders werd ik de keuken uitgebonjourd haha. Yeb, het was een trotse vrouw die oma van mij en terecht. ♡

Ingrediënten:

500 gr blik mais
5 a 6 el tapiocameel
4 el water
3 takjes platte selderij (alleen de blaadjes)
½ bosui
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
1 fijn geraspte kemirinoot
1 tl korianderpoeder (ketoembar)
½ tl kurkumapoeder (koenjit)
1 tl komijnpoeder (djinten)
1 rawit peper (optioneel)
Zout op smaak
Zonnebloemolie

Benodigdheden:

Keukenrol
Schuimspaan
Hapjespan

Het recept

 1.  
  1. Laat eerst de maiskorrels uitlekken in een vergiet.
  2. Hak dan de knoflook, sjalotje, bosui, selderij en eventueel de peper fijn.
  3. Pak vervolgens een beslagkom en doe daar het tapiocameel, 250 gr mais de knoflook, sjalot en water in en mix het met een staafmixer tot een beslag.
  4. Meng nu de bosui en overige mais door de massa. Is het beslag nog te dun, voeg dan nog wat tapiocameel toe.
  5. Breng het op smaak met korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, peper, de selderij, snufje zout en de geraspte (geroosterd) kemirinoot. Meng alles nog even goed door elkaar en het beslag is klaar.
  6. Pak een hapjespan en doe daar een laag bodempje zonnebloemolie in. De maiskoekjes moeten net niet drijven.
  7. Als de olie goed heet is kan je de maiskoekjes om en om bruin bakken.
  8. Laat ze op keukenpapier uitlekken en klaar,  je hebt een heerlijke snack waar je je vingers bij aflikt.
Heb jij het recept gemaakt?
Laat mij weten wat je er van vond! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op social media met #Veggielovenl Enjoy!

Liefs, Lisa

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi there,

Ik ben de drijfkracht achter Veggie Love. Met veel liefde en passie zet ik mijn opgedane kennis, studies, ervaringen en vaardigheden in om jou te ondersteunen en begeleiden in jouw persoonlijke groei- en gezondheid.

Liefs, Lisa

Misschien vind je dit ook leuk: