Courgettini pasta met limabonen in tomatensaus | 15 min meal

Courgettini pasta met limabonen in tomatensaus | 15 min meal

Een heerlijk bord courgettini pasta met limabonen in tomatensaus, waarbij je je niet schuldig hoeft te voelen. Dit gerecht is lekker & gezond en in 15 minuten klaar. Super chill als je net van je werk/studie komt en geen zin hebt om te koken, maar toch gezond wil eten. Zet Netflix maar alvast aan.

Courgettes gezond?

Courgettes bevat erg weinig calorieën en extreem veel vezels. Dit mineraal biedt als het ware een tegenwicht om het effect van zout ofwel natrium op je bloeddruk te neutraliseren en zo helpt de courgette je hart en bloedvaten gezond houden. Ik eet graag courgettes, want het is voedzaam en je kan er ook lekker veel mee. Courgettini pasta of Aziatisch wok gerecht zijn mijn favorieten.

In love with beans!

Houden jullie ook van bonen? Zoals vele al weten zijn bonen een volwaardig alternatief voor vlees. Probeer eens de limaboon, ook wel wilgenbladboon, boter- of olifantsboon genoemd, is een plantensoort uit de vlinderbloemenfamilie. De limaboon wordt in warme landen gekweekt voor zijn eetbare zaden. De boon komt oorspronkelijk uit de Andes en Midden-Amerika. Deze boon zit bordenvol mineralen en vitamine. Limabonen/boterbonen hebben een romige en, zoals de naam het zelf zegt, boterachtige smaak. Ze kunnen gebruikt worden in allerlei gerechten, van salades, stoofpotjes tot wok gerechten en ik gebruik het nu in deze courgettini pasta.

 

Bereidingstijd:
15 min

Porties:
2 a 3 personen

Ingrediënten:
2 courgetten
1 blik Lima-boterbonen
1 blik gepelde tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
3 el Italiaanse kruiden
1 tl cayenne peper
3 el olijfolie
Snufje peper en zout
Optioneel: 1 el ahornsiroop

Benodigdheden:
Wokpan
Hapjespan
Spiraalsnijder

Let’s start cooking!
  1. Was de courgetten en snij ze beide met de spiraalsnijder en ta-da je hebt courgettini, leg het op keukenpapier. Zo gaat het meeste vocht eruit.
  2. Voor de saus: snij de uien en de knoflook in fijne stukjes en fruit ze in de pan. Eerst de ui en dan pas de knoflook, want de knoflook wordt anders bitter.
  3. Dan doe je de gepelde tomaten en daarna limabonen in de pan.
  4. Spice-it-up met Italiaanse kruiden en cayenne peper en optioneel 1 el ahornsiroop om het wat zoeter te maken. Laat het even pruttelen.
  5. Ondertussen pak je een schone pan, doe er één el olijfolie in en wok op hoog vuur 30 sec de courgetten slierten en je bent klaar.

De courgettini leg je mooi op je bord en schep de saus er overheen en voilà!

Optioneel: plantaardige vegan kaas (geraspt) ik vind die van Nature & Moi lekker.

Geniet van deze courgettini pasta!

Voor meer vegan diner inspiratie klik hier.
Heb jij het recept gemaakt?
Laat mij weten wat jij er van vond! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op social media met #Veggielovenl vind ik leuk!
Liefs,
Lisa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *