Pumpkin Pie

Pumpkin Pie

PUMPKIN SEASON | Zodra het pompoen seizoen is begonnen, heb ik al alle spullen in huis om deze pumpkin pie te bakken HEER-LIJK. Doet veel goeds hoor, tijdens die vieze grauwige herfst dagen. Zijn jullie net als ik ook zo gek op pompoen? Deze groente is super veelzijdig, je kan er van alles mee maken. Van zoetig naar hartige recepten en van gezonde maaltijd tot aan een heerlijk taartje voor bij de koffie. Probeer eens deze lekkere pumpkin pie.

VEGAN > SOJAVRIJ > GLUTENVRIJ

Bereidingstijd:
15 min

Baktijd:
45 min

Wachttijd:
4 uur

Ingrediënten:
Modem
300 gr pecannoten
1 el kokosolie
80 ml siroop (ahorn-, rijst- of dadel-)
100 gr amandelmeel
3 el gebroken lijnzaad
2 el kokosbloesemsuiker
snufje kaneel
Vulling
800 gr pompoen
60 ml kokosroom
3 el maïzena
80 ml siroop (ahorn-, rijst- of dadel-)
100 gr kokosbloesemsuiker
1 el kokosolie
2 tl vanille-extract
2 tl kaneel

Benodigdheden:
Keukenmachine
Taartvorm Ø 22 cm

Lets get started!

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden en bekleed je bakblik met bakpapier. Ik heb een siliconevorm gebruikt en die hoef je niet te bekleden.
  2. Begin de pompoen te schillen en snij het in stukken. Kook de pompoen ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Zodra ze klaar zijn giet je het water weg en laat je het ven afkoelen.
  3. Ondertussen kan je verder met de bodem. Maal alle noten fijn in de keukenmachine en mix het ongeveer 45 seconde. Dan verwarm je de kokosolie met de siroop op laag vuur. Meng de noten, de warme kokosolie mengsel, het amandelmeel, lijnzaad, de kokosbloesemsuiker en kaneel in een grote kom en mix het met je handen tot je een dik en plakkerig deeg hebt. Is het deeg te droog voeg je er gewoon nog een beetje kokosolie bij.
  4. Druk het deeg in de bakvorm. Druk met een vork wat gaatjes in de bodem zodat het niet bol komt te staan in de oven. Zet de taartbodem ongeveer 10 minuten in de oven en bak tot dat het goudbruin is.
  5. Nu kun je verder met de vulling! Pureer de zachte pompoen stukken met een staafmixer. Meng in een grote bak eerst de maïzena met de siroop. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en roer het goed door.
  6. Schep de pompoenvulling op de bodem van de taart en bak 45 minuten in de oven op 175 graden. Klaar met bakken? Laat de pompoentaart even afkoelen en zet het vervolgens een nachtje (minstens 4 uur) in de koelkast. Dan kan de taart mooi opstijven.
Heb jij het recept gemaakt?
Laat mij weten wat jij er van vond! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op social media met #Veggielove Enjoy!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *