, , , ,

Vegan pumpkin pie

Zodra het pompoen seizoen is begonnen, heb ik al alle ingrediënten in huis. Dit taartje is lekker romig, zoet & een tikkeltje spicy!
VEGAN PUMPKIN PIE | ZODRA HET POMPOEN SEIZOEN IS BEGONNEN, HEB IK AL ALLE INGREDIËNTEN IN HUIS. WAAROM? OMDAT DEZE TAART MIJN MOOD: VAN 🙁 NAAR  😀 BRENGT, TIJDENS DEZE KILLE HERFSTDAGEN. PROBEER EENS DEZE OVERHEERLIJKE VEGAN PUMPKIN PIE. DIT TAARTJE IS LEKKER ROMIG, ZOET & EEN TIKKELTJE SPICY!

..

..

Ingrediënten:

Modem:
300 gr pecannoten
1 el kokosolie
80 ml siroop (ahorn-, rijst- of dadel)
100 gr amandelmeel
3 el gebroken lijnzaad
2 el kokosbloesemsuiker
snufje kaneel
Vulling:
800 gr pompoen
60 ml kokosroom
3 el maïzena
80 ml siroop (ahorn-, rijst- of dadel-)
100 gr kokosbloesemsuiker
1 el kokosolie
2 tl vanille-extract
2 tl kaneel

Benodigdheden:
Keukenmachine
Taartvorm Ø 22 cm

Het recept

  1. Zorg dat je de oven voorverwarmd op 175 graden en bekleed je bakblik met bakpapier. Ik heb dit keer een siliconevorm gebruikt en die hoef je niet te bekleden.
  2. Dan begin je eerst de pompoen te schillen en snij het in stukken. Kook de pompoen ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Zodra ze klaar zijn giet je het water af en laat je het afkoelen.
  3. Ondertussen kan je verder met de bodem. Maal alle noten fijn in de keukenmachine en mix het ongeveer 45 sec.
    Dan verwarm je de kokosolie met de siroop op laag vuur. Meng de noten, de warme kokosolie mengsel, het amandelmeel, lijnzaad, de kokosbloesemsuiker en kaneel in een grote kom en mix het met je handen tot je een dik en plakkerig deeg hebt. Is het deeg te droog voeg je er gewoon nog een beetje kokosolie bij.
  4. Nu druk je het deeg in de bakvorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, zodat het straks niet bol komt te staan in de oven. Zet de taartbodem ongeveer 10 min. in de oven en bak tot dat het goudbruin is.
  5. Nu kun je verder met de vulling! Pureer de zachte pompoen stukken met een staafmixer. Meng in een grote bak eerst de maïzena met de siroop. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en roer het goed door elkaar, inclusief de gepureerde pompoen
  6. Schep de pompoenvulling op de bodem van de taart en bak 45 minuten in de oven op 175 graden. Klaar met bakken? Laat de pompoentaart even afkoelen en zet het vervolgens een nachtje (minstens 4 uur) in de koelkast. Dan kan de taart mooi opstijven.
  7.  En dan is die klaar om te consumeren! Versier eventueel met pecanoten en een wat geraspte kokos.
HEB JIJ HET RECEPT GEMAAKT?
LAAT MIJ WETEN WAT JIJ ERVAN VOND! LAAT HIERONDER EEN REACTIE ACHTER EN DEEL JOUW FOTO OP SOCIAL MEDIA MET #VEGGIELOVENL ENJOY!

Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi there,

Ik ben de drijfkracht achter Veggie Love. Met veel liefde en passie zet ik mijn opgedane kennis, studies, ervaringen en vaardigheden in om jou te ondersteunen en begeleiden in jouw persoonlijke groei- en gezondheid.

Liefs, Lisa

Misschien vind je dit ook leuk: