, , , , , , ,

NO BAKE BOUNTYTAART (VEGAN)

Bountytaart, mijn lievelingstaart! Maak deze taart een dag van te voren hij moet namelijk een nachtje in de koelkast liggen..
NO BAKE BOUNTYTAART | I’M IN LOVE WITH THE COCO AAAND THE CHOCO! DIT IS EM HOOR: MIJN FAVORIETE VEGAN TAART! HIER MAG JE ME ALTIJD VOOR WAKKER MAKEN. DEZE TAART IS IDEAAL VOOR FEESTDAGEN OF VERJAARDAGEN OF GEWOON ALS TRAKTATIE BIJ DE KOFFIE. 😊 LET WEL OP, MAAK DEZE TAART EEN DAG VAN TE VOREN HIJ MOET NAMELIJK EEN NACHTJE IN DE KOELKAST LIGGEN. ALS JE VAN CHOCOLADE EN KOKOS HOUDT… DAN IS DEZE NO BAKE BOUNTYTAART ZEKER EEN AANRADER.

..

..

Ingrediënten:

Bodem
200 g medjouldadels, ontpit
125 g onbewerkte amandelnoten
75 g kokosrasp
Kokoslaag
125 g onbewerkte cashewnoten
200 ml volle kokosmelk
2 el kokosolie
75 g kokosrasp
2 el ahornsiroop
Chocolade ganache
200 ml volle kokosmelk
150 g pure chocolade 80%
1 el kokosbloesemsuiker
Topping
Cacaopoeder
Kokosrasp (optioneel)
Blauwe bessen (optioneel)

Benodigdheden
Keukenmachine
Bakblik (26 cm)

Het recept

LET’S START BAKING!
  1. Voor de bodem eerst de amandelnoten malen in de keukenmachine en dan voeg je de medjouldadels en de kokosasp er aan toe. Mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken. Druk het kruimelmengsel in de bakblik en zet het in de koelkast.
  2. Kook voor de kokoslaag de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe ze samen met de kokosmelk, de kokosolie, de kokosrasp en de ahornsiroop in de schoongemaakte keukenmachine. Maal alles tot een smeuïg mengsel. Schep dit boven op de bodem en zet het weer terug in de koelkast.
  3. Giet voor de chocoladelaag (ganache) de kokosmelk in een pannetje en zet het op het vuur. Het mag niet koken. Als de kokosmelk is verwarmd, voeg je de gehakte chocolade en de kokosbloesemsuiker er aan toe, tot alles is gesmolten. Laat het even 5 min afkoelen in een badje ijskoud water. Giet dan de chocoladelaag (ganache) over de taart. Laat de taart een nachtje in de koelkast staan.
  4. Als finishing touch bestrooi je de taart met wat cacaopoeder en versier het eventueel met wat kokosrasp en blauwe bessen.
HEB JIJ HET RECEPT GEMAAKT?
LAAT MIJ WETEN WAT JIJ ER VAN VOND! LAAT HIERONDER EEN REACTIE ACHTER EN DEEL JOUW FOTO OP SOCIAL MEDIA MET #VEGGIELOVE ENJOY!

Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi there,

Ik ben de drijfkracht achter Veggie Love. Met veel liefde en passie zet ik mijn opgedane kennis, studies, ervaringen en vaardigheden in om jou te ondersteunen en begeleiden in jouw persoonlijke groei- en gezondheid.

Liefs, Lisa

Misschien vind je dit ook leuk: